PortalParts.com Site

 Forum Index > Geeklog > glMenu New Topic Post Reply
 multilang issue on glmenu & GL1.5
 |  Printable Version
meng747
 July 19 2008 07:34 AM  
Forum Junior
Junior

Status: offline

Registered: 06/24/07
Posts: 5

Hi Blaine,

I'm really sorry to bug you on this but at my wits end. Pls pls advise where I can debug.

I used your previous ver of glmenu for 2 yrs successfully and it changes language whenever I call the switchlang.php function. However, once I migrated to GL1.5 and glfusion and used your latest ver, it didn't work anymore. I didn't hack anything and the switchlang.php function didn't changed. Only GL & glmenu ver changed.

Where in glmenu's code can I check if $_USER['language'] is being set for anonymous guests?

Thanks
Nicholas


 
Profile Email PM
Quote
Blaine
 July 19 2008 07:36 AM  
Forum Admin
Admin

Status: offline

Registered: 03/01/02
Posts: 3576

Nicholas, give me a few hours and I will install the language switching block and take a look.


Please consider contributing to support my efforts ..
 
Profile Email Website PM
Quote
meng747
 July 19 2008 07:52 AM  
Forum Junior
Junior

Status: offline

Registered: 06/24/07
Posts: 5

Blaine,

Thanks v much. I can now make your debugging easier. I found the problem.

If I set your glmenu "configuration>theme" to default, it works. But if I select my installed theme like "noveau" or "Professional", it doesn't work (i.e. the language doesn't change for anonymous guests).

Thanks
Nicholas


 
Profile Email PM
Quote
Blaine
 July 19 2008 10:21 AM  
Forum Admin
Admin

Status: offline

Registered: 03/01/02
Posts: 3576

The language switcher is a block that ships with geeklog ( Dirk had to remind me). I enabled it on one my GL 1.5 test sites and tested the language switcher with glMenu. It worked fine (logged in and logged out) and retested after clearing all private data (cookies).

This was tested on GL 1.5, glMenu 3.1 and professional theme
- added the language switcher php block - phpblock_switch_language
- using the GL online config manager, enabled three languages and defined the 3 related language files
- enabled multilanguage mode in glMenu
- updated the glmenu/config.php to define the matching language files for french and german
- using one menuitem for testing - added the 3 language labels
- tested language switcher block with logged in and anonymous user.

No problems found.


Please consider contributing to support my efforts ..
 
Profile Email Website PM
Quote
cordiste
 March 22 2010 11:42 AM  
Forum Senior
Senior

Status: offline

Registered: 11/03/05
Posts: 23

I found the problem.

If I set your glmenu "configuration>theme" to default, it works.


Yes. Thank you.

::Ben


 
Profile Email PM
Quote
Content generated in: 0.20 seconds
New Topic Post Reply



 All times are CST. The time is now 05:28 PM.
Normal Topic Normal Topic
Locked Topic Locked Topic
Sticky Topic Sticky Topic
New Post New Post
Sticky Topic W/ New Post Sticky Topic W/ New Post
Locked Topic W/ New Post Locked Topic W/ New Post
View Anonymous Posts 
Anonymous users can post 
Filtered HTML Allowed 
Censored Content